OTRZYMALIŚMY CERTYFIKAT DZIEDZICTWA KULINARNEGO

Po degustacji naszych wyrobów (Łososia kiszonego, wędzonego węgorza, siei, łososia i śledzia w oleju) oraz prezentacji firmy w Urzędzie Marszałkowskim w Szczecinie został przyznany nam międzynarodowy certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego na Pomorzu Zachodnim. Tym samym przystąpiliśmy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

Wyróżnienie jest dla nas bardzo ważne, gdyż poświadcza to, że do przyrządzania potraw wykorzystujemy w większości składniki i surowce dostępne w naszym regionie. W praktyce oznacza to, że rybki dostępne w smażalni zawsze są świeże i pochodzą z połowów w Morzu Bałtyckim i w Zalewie Kamieńskim. Rybki wędzone są w sposób tradycyjny. A Łosoś kiszony staje się rarytasem, który zdobywa coraz większą liczbę wielbicieli.

Cieszymy się, że nasza praca i dbałość aby wszystkie potrawy były jak najsmaczniejsze została doceniona. To dla nas bardzo ważny certyfikat!

 

kulinarne.